Samlerind.dk - Gør dit lokalmiljø mere sikkert

3 ud af 4 hjertestop sker i private hjem. Saml ind til en hjertestarter til dit lokalsamfund!

Start din indsamling

Hvad er samlerind.dk?

Med den nye indsamlingsportal samlerind.dk kan danskerne nu nemt og gratis starte en online indsamling til en hjertestarter til deres lokalområde.

Hvert dag rammes rammes 12 danskere af hjertestop - 1 overlever. 3 ud af 4 hjertestop sker i vores fritid og i beboelsesområder.

Studier har vist, at chancen for overlevelse stiger betydeligt, når der udøves hjerte-lunge-redning i kombination med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet. 

Hvert sekund tæller, hvis man skal redde liv efter et hjertestop, og derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen og Trygfonden også, at der sættes flere hjertestartere op helt lokalt, og at flere lærer førstehjælp. 

Her kan økonomien desværre være en forhindring, for det kan godt koste omkring 20.000 kroner at investere i en hjertestarter, varmeskab, serviceaftale og et førstehjælpskursus, så man kan redde liv, hvis uheldet er ude.

Men starter man en indsamling til en hjertestarter i lokalsamfundet, så bliver den økonomiske byrde fordel på flere skuldre.

På Samlerind kan du nemt og gratis oprette en indsamling og dele den med dit netværk i andelsboligforeningen, idrætsforeningen, grundejerforeningen eller noget helt andet. 

Brug for eksempel Facebook til at dele din indsamling. Så får du lynhurtigt spredt kendskabet til din indsamling. Du kan også kontakte det lokale erhvervsliv - her er støtten til lokale initiativer altid stor.

Når du starter en indsamling på Samlerind er det hele transparent. Alle kan følge med i, hvordan det går med indsamlingen, og du kan løbende fortælle dit netværk, hvor langt I er med indsamlingen, og hvor meget der mangler at blive samlet ind. 

START INDSAMLING

I marts 2003 gav Sundhedsstyrelsen deres godkendelse til, at en førstehjælper må anvende en AED. Siden da, har vi været med til at tredoble chancen for overlevelse efter et hjertestop uden for hospital.

Sammen skal vi samle ind

"Vi skal have hjertestartere der ud hvor de virkelig gør en forskel"  Mark Nilsson  |  First-8.dk

Mark Nilsson

CEO

Vi havde mange kunder i First-8, der spurgte, om vi kunne hjælpe med at facilitere indsamlingen til en hjertestarter. 75 % af alle hjertestop sker i private hjem, men 75 % af alle hjertestartere hænger ude hos virksomheder. Fordi det er der, købekraften er. Så det giver ikke meget mening, at den skævvridning skal være der.

Hvad er samlerind.dk ?

Du kan være med til at skabe et mere sikkert Danmark!

Hjertestarter information

Hvert år rammes cirka 12 danskere om dagen af hjertestop uden for landets hospitaler. Kun 1 overlever.

Hvad er et hjertestop?

De fleste hjertestop kommer som følge af en blodprop i hjertet eller i kranspulsårerne, et såkaldt hjerteanfald. Ved et hjerteanfald beskadiges musklen i hjertet, og det kan udvikle sig til et hjertestop.

I andre tilfælde skyldes hjertestoppet forstyrrelser i hjertets rytme. I nogle tilfælde kan hjertet slå så hurtigt, at det ikke kan pumpe blodet rundt. Det kaldes hjertekammerflimren. Pumpefunktionen virker ikke, men den elektriske aktivitet i hjertet kører med 300-400 slag i minuttet. Populært sagt kan man sige, at det skyldes, at den elektriske aktivitet i hjertet er kortsluttet.

Hvad er en hjertestarter?

Hjertestartere er batteridrevne, transportable maskiner, som ved hjertestop kan afgive elektriske stød, der kan få hjertet til at pumpe igen. Hjertestartere kaldes også for AED’ere, hvilket står for Automatisk Ekstern Defibrillator. Det er vigtigt at påpege, at en AED ikke kan genstarte et hjerte, der helt er stoppet med at slå.

Ved hjertestop vil hjertet i de fleste tilfælde fibrillere (flimre) og ved disse fibrilleringer vil hjertestarteren støde (defibrillere), for at stoppe flimmeren og bringe hjertets rytme tilbage på rette kurs.

Hvordan bruger jeg en hjertestarter?

Alle mennesker kan bruge en hjertestarter. Det er nemt, og når du har trykket på startknappen – eller åbnet låget – fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre. Den fortæller dig, hvornår du skal give kunstigt åndedræt og hjertemassage, og når du har sat elektroderne korrekt på, foretager hjertestarteren selv en hjerteanalyse, der afgør, om der skal gives elektrisk stød.

Hjertestarteren afgiver stød, når du trykker på en knap, og hvis den vurderer, at patienten kan stødes. Hvis ikke patienten kan stødes, fortæller hjertestarteren dig, at du skal fortsætte med hjertemassagen. AED’en klarer alt dette automatisk, og du kan derfor ikke gøre noget forkert – hvis blot du gør noget.

Vigtigst er det dog, at du altid ringer til alarmcentralen på 1-1-2, hvis du står med en person, der er bevidstløs og ikke trækker vejret regelmæssigt.

Når du ringer til 1-1-2, skal du huske at oplyse “Hvor, hvad og hvem” i denne rækkefølge. Ved at bruge denne rækkefølge sikrer du, at ambulancen ved, hvor du er, hvis forbindelsen skulle ryge.

 

Sammen skaber vi et mere sikkert Danmark! - Gør dit lokalområde til et hjertesikkert område med samlerind.dk

Læs mere om hvorfor dette er den perfekte kombination

Vi har fundet det bedste på hjertestarter markedet til jer! Din sikkerhed er vores topprioritet

Mediana A15 - Bedst i test

Mediana A15 hjertestarteren er Bedst i test hjertestarter – og det forstår vi godt. A15 hjertestarteren er helt i top når det kommer til brugervenlighed. Den kan anvendes af alle, også personer uden forudgående træning. Designet er intuitivt og hjertestarteren starter automatisk, når låget åbnes. Herefter guides du gennem processen med stemme, billeder og lysindikatorer. Elektroderne kan både sættes på børn og voksne, og med blot ét klik på en knap, kan du skifte mellem voksen- og børnefunktion. Det sparer kostbar tid, da du ikke skal til at udskifte elektroder. Udover at være brugervenlig er Mediana A15 HeartOn også robust og pålidelig – den er støv- og vandtæt og foretager daglige, ugentlige og månedlige selvtest.

Læs mere om produktet her: Link

Arky varmeskab - Robust og brugervenligt

Det robuste hjertestarterskab fra ARKY har indbygget varme og er 100% støv- og vandtæt. Det er derfor helt ideelt til udendørs placering af din hjertestarter. Den indbyggede varme holder din hjertestarter frostfri om vinteren ned til en omgivende temperatur på -20°C, og sikrer en funktionsdygtig hjertestarter.

Producenten er en af Europas førende producenter af hjertestarterskabe, og med dette skab får du en rigtig høj kvalitet, til en meget fornuftig pris. Skabet er testet i et kølerum med temperaturer ned til – 35°C, og garanterer derfor at skabet kan holde hjertestarteren frostfri ned til -20°C. Ud over at dette garanterer dig en funktionsdygtig hjertestarter året rundt, så forlænges hjertestarterens levetid også markant.

Læs mere om produktet her: Link

Kontakt os

Vi vil gerne hjælpe dig med råd og vejledning til din indsamling

+45 42 90 92 92 Hverdage fra 08.00 - 20.00 info@samlerind.dk

Dansk kundeservice

Vi giver dig muligheden for være helt sikker i dit eget tempo, og skulle du undervejs få brug for hjælp, sidder vi klar på både telefon, e-mail og chat. Du kan ringe, skrive eller chatte med os fra 08:00 til 22:00, næsten hver eneste dag.

Ingen omkostninger

Vi ved, at en hjertestarter er en stor investering. Derfor har vi udviklet denne platform , hvor I kan samle ind til jeres lokale hjertestarter. Vi tager intet gebyr for indsamlingen, og I har fuld kontrol over indsamlingen - og I kan se hele tiden se præcis, hvor meget i mangler at samle ind.

Sikker betaling

Betal sikkert og gebyrfrit med alle typer kreditkort eller betal med bankoverførsel – dette vælger du i kurven under betalingsoplysninger.

Dit link er kopieret